Wednesday, 2017-12-13, 4:55:20 PM

Registration
Login






Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
:: Jom Berforum :: » :: Warung KKEUTHM :: » :: Isu Semasa :: » hukum hudud..
hukum hudud..
azharshoibDate: Tuesday, 2009-04-14, 10:26:39 PM | Message # 1
Lieutenant
Group: Users
Messages: 54
Reputation: 0
Status: Offline
dlu prnah suatu masa prkara ni mnjadi isu hangat di kalangan rakyat malaysia..
ade yg mnyokong, n ade yg menentang..
msg2 ade alasn dan sebab2 sokongan atau tentangan mereka..
antaranya ialah, rakyat malaysia brbilang kaum, x sesuai wt hukum hudud..
skang ni ak ade trbaca ttg hukum hudud ni smula..
so ape pndapat korg akan hal ni??
ptt atau x amalkn hukum hudud di MALAYSIA??
 
DinDate: Tuesday, 2009-04-21, 8:31:18 PM | Message # 2
Sergeant
Group: Users
Messages: 24
Reputation: 1
Status: Offline
Salam 2 all...

sbnrnya hukum hudud mmg kt kena buat kat Malaysia...
hukum hudud kt wajib ikut sebagai seorang Muslim sbb bnda ni bkn hukum manusia tp hukum Allah..
bnda ni dah ditulis dlm Al-Quran...jd mmg terang2 kt kena buat n jlnkan...
berkenaan dgn org yg bkn Islam kat negara kita ni, hal 2 x jd masalah sbb hukum hudud ni hanya utk org yg beragama Islam sj...
jd org2 yg x beragama Islam x tertakluk kpd hukum ni....

p/s:ni pendapat ak sj...ak ckp cm ni pn sbb dah bnyk ak bc psl bnda ni...klu ak salah tlg tunjuk ajar sbb ilmu ak masih kurang....

biggrin biggrin

Added (2009-04-21, 8:31:18 Pm)
---------------------------------------------
antara nama yg ak tau n knl btul2 perjuangkan isu hukum hudud ni adalah YB Zulkifli Nordin...dia ni ahli parlimen kulim-bandar baharu...
dia ni korang knl kn???
dia adalah peguam yg menentang Azlina Johari (Lina Joy) dlu 2....

korang leh bc la psl bnda2 yg dia bnyk soalkan dlm parlimen berkenaan hukum hudud ni
ni laman blog dia-

http://zul4kulim.blogspot.com/search/label/Parlimen

 
azharshoibDate: Wednesday, 2009-04-22, 2:01:55 AM | Message # 3
Lieutenant
Group: Users
Messages: 54
Reputation: 0
Status: Offline
ak da baca..
mcm xde je psal hukum hudud..
atau ak trlepas pandang??
hm..
tp byk gak r post dia yg ak baca..
byk psal parlimen..
best plak baca..
hoho..
 
DinDate: Wednesday, 2009-04-22, 4:15:46 AM | Message # 4
Sergeant
Group: Users
Messages: 24
Reputation: 1
Status: Offline
ada la psl hukum hudud 2..ko bc kat post dia tulis soalan parlimen...
kan ada dia nak penjelasan knapa skang Malaysia still x guna hukum hudud lg...
 
azharshoibDate: Wednesday, 2009-04-22, 5:34:07 AM | Message # 5
Lieutenant
Group: Users
Messages: 54
Reputation: 0
Status: Offline
ohh..
yg 2 ke??
huhu..
alasan mnteri x bleh pkai r..
huhu..
sengal giler..
byk r yg ak tgk jwpn dr menteri x releven lgsg..
ape r..
2 pn ade yg msih sokong makhluk2 2 lg..
huhu..
 
DinDate: Thursday, 2009-04-23, 12:38:04 PM | Message # 6
Sergeant
Group: Users
Messages: 24
Reputation: 1
Status: Offline
2 la psl...jwpan mmg x logik...
bg la jwpan yg bernas skit...mengaku kelemahan diri..
ni x nak jugak kata dia btl....
apa nak jd la....
 
azharshoibDate: Sunday, 2009-04-26, 6:48:49 AM | Message # 7
Lieutenant
Group: Users
Messages: 54
Reputation: 0
Status: Offline
biasa r menteri..
diorg ni mne la nk ngaku kslahan..
bg diorg bila ngaku ksalahan, nnt krusi diorg kna rmpas bila ade pilihanraya nnt..
tah pape r..
msg2 msih cuba nk tegakkan benang yg basah, padahal da trang lg brsuluh spotlight, bnda 2 salah..
huh..
kama..
ko plak r jd menteri..
ak sokong ko dr blkg..
 
DinDate: Sunday, 2009-05-03, 11:31:08 PM | Message # 8
Sergeant
Group: Users
Messages: 24
Reputation: 1
Status: Offline
hahaha..klu ko nak ak jd menteri blh tp lmbt lg la...
InsyaAllah dlm 10 thn lg ka...
huhu..
 
azharshoibDate: Tuesday, 2009-05-05, 6:02:41 PM | Message # 9
Lieutenant
Group: Users
Messages: 54
Reputation: 0
Status: Offline
cantek..
ak tggu ko jd menteri kama..
smpai ko tua pn ak ttap tggu..
hahaha...
 
:: Jom Berforum :: » :: Warung KKEUTHM :: » :: Isu Semasa :: » hukum hudud..
Page 1 of 11
Search:


| Copyright MyCorp © 2017 | Free website builderuCoz |